Vi erbjuder nybörjarkurser, härliga kajakresor till Norge och Portugal och företagsaktiviteter i havskajak

Vill du ut och paddla med dina affärskontakter eller arbetskamrater så skall du prata med oss. Vi är erfarna på att ”skräddarsy” upplägg som ger dig precis vad du vill ha. Antingen det gäller en kajakkväll på Brunnsviken med arbetskamrater eller kunder eller en flerdagars, hel- eller halvdagsaktivitet i skärgården. Eftersom vi är specialister på grupp- och ledarutveckling kan en sådan aktivitet även kombineras med utbildning.

I samarbete med SvD accent erbjuder vi även nybörjarkurser - LÄS MER

HAVSKAJAK

Kajakresor till Norge och Portugal

DSC00256

I samarbete med Äventyrsresor genomför vi två kajakresor under 2019. Du är mycket välkommen att hänga med.

Den 14 - 21 juli paddlar vi i Nord-Norge i den underbara skärgården vid Helgelandskusten. Här uppe vid polarcirkeln ligger ett av världens vackraste områden för paddling. Tusentals öar, kobbar och skär, kristallklart vatten, midnattsol, smala fjordar och höga fjälltoppar väntar på dig. Helgeland erbjuder unika naturupplevelser och är upptaget på UNESCOS världsarvslista. Det blir en fantastisk upplevelse för dig som älskar kajakpaddling och friluftsliv. Vi kommer att bo i fina fjälltält som vi slår upp på vita sandstränder. Middagen fångar vi ofta själva i de fiskrika vattnen. Tillsammans lagar vi till och njuter av fångsten i de ljusa kvällarna. Här finns inte bara gott om fisk. Vi har stora chanser att få se tumlare, säl, lunnefågel, havsörn, många andra fåglar och kanske även val. Underbara dagar på vattnet och även tillfälle till en fjälltur som ger fantastiska vyer. Vi anpassar vår rutt utifrån väder och vind. Med det öppna havet nära kan det snabbt skifta. För att delta i den här turen bör du ha god paddelvana.

Den 14 - 22 september reser vi till Portugal och paddlar på den vackra Dourofloden, på gränsen mellan Portugal och Spanien. Området är ett av Europas största naturskyddsområden omgivet av två nationalparker, en på var sida om floden. En fantastisk miljö med spektakulära omgivningar. Här stupar branta klippväggar ner mot spegelblankt vatten. Vi kommer naturen nära i våra havskajaker, passerar små sandstränder och bördiga odlingsmarker. Gör strandhugg och upptäcker Douro nationalpark och Àguedadalen till fots. Spanar efter fåglar som den sällsynta svarta storken. En fantastisk miljö där vi besöker pittoreska byar, bor på mysiga pensionat och njuter av vad det lokala köket bjuder på i form av mat och vin. Parkens unika mikroklimat ger goda förutsättningar för odling av vin, oliver, mandlar och citrusfrukter längs floden. Området är känt för sin orörda skönhet och listat på Unescos världsarvslista. Vi avrundar vår resa i den vackra hamnstaden Porto. Den här resan passar även dig som inte har någon större paddelvana, men som klarar paddling under flera dagar.

För information och bokning

Äventyrsresor är arrangör av resorna som genomförs i samarbete med Här & nu. Jag (Jan Ingerlund) kommer att vara en av två kajakledare under båda resorna. Du hittar utförlig information om båda resorna på www.aventyrsresor.se. Klicka på "Sök resa" och vidare på "Kajak". Där finner du utförliga program för båda resorna, dag för dag.

För bokning via epost : resor@aventyrsresor.se , eller ring 08-556 069 00

Varmt välkommen!

 

För anmälan och detaljerad information

  • Besök www.aventyrsresor.se eller ring 08-556 069 00