svd-accent

Kurser i iskunskap

Vi erbjuder kurser i iskunskap för nybörjare och erfarna skridskoåkare.

Att glida fram över isarna i orörd och vacker natur är en upplevelse för både kropp och själ som går utanpå det mesta. Skärgården och våra många vackra insjöar erbjuder fantastiska möjligheter till långfärdsskridsko. Och allt helt nära Stockholm - ibland ända in till sta'n. Spänningen och upplevelserna när man tar sig fram över isarna gör att man lätt kopplar bort allt annat. Rörelseglädjen och friheten gör att kroppen känner sig sund. Att ha roligt tillsammans, njuta av lunchen i lä, prata om dagen och fortsättningen på turen skapar en fin samhörighetskänsla.

Nu i vinter, år 2019, blir det nya iskurser i samarbete med Svenska Dagbladet accent. I januari/februari blir fyra kursgrupper för nybörjare och en kurs för mer erfarna.

Nybörjarkurs

1000-skridsko-3 

Nybörjarkursen är inriktad på att du som deltagare ska komma igång med långfärdsskridsko på ett säkert, trivsamt och effektivt sätt. Kursen består av två teorikvällar om tillsammans ca 4 timmar, ett träningspass i åkteknik (1,5 timme en kväll) och en heldags praktiktur, normalt ca 1,5-2,5 mil.

Teorikvällarna genomförs hos Alewalds på Kungsgatan 32 i Stockholm. De kommer att handla om utrustning, säkerhet och iskunskap, tips om åkområden och turarrangörer. Instruktionspasset i åkteknik genomförs på Östermalms IP:s konstfrusna rundbana och heldagsturen arrangeras på bästa tillgängliga naturis vid de aktuella datum. För val av kurstillfällen/datum v g se informationsrutan till höger

Om isläget omöjliggör en planerad praktiktur kommer nya tillfällen att erbjudas.

Datum, pris & anmälan

 • Du kan välja mellan fyra grupper:
 • Grupp 1 och 2: Teorikvällar: mån 14/1 och tis 15/1, kl 19-21. Åkteknik tor 17/1 kl 19.00-21. Heldagstur Grupp 1: Lör 19/1. Heldagstur Grupp 2: Sön 20/1
 • Grupp 3 och 4: Teorikvällar: mån 28/1 och tis 29/1, kl 19-21. Åkteknik tor 31/1 kl 19.30-21. Heldagstur Grupp 3: Lör 2/2. Heldagstur Grupp 4: Sön 3/2
 • Max deltagarantal/kurs är 20 personer.
 • Kurskostnad:  1.290 kr/kurs. Betalning görs i samband med anmälan till SvD/accent. Kaffe/té och smörgås ingår under teorikvällen.
  OBS! Anmälan görs via www.svd.se/accent
 • Mer information inför kursen kommer i ett mail i början av januari.

Påbyggnadskurs

1000-skridsko-4

Påbyggnadskursen riktar sig till dig som redan har åkt en del och nu vill lära dig mer inför egna turer. Kursen innehåller iskunskap, hur man planerar och genomför egna turer, utrustningstips, säkerhet och åkområden. Det blir två teorikvällar hos Alewalds på Kungsgatan 32, Stockholm, samt en åkinstruktionskväll på Östermalms IP.s konstfrusna rundbana och en heldagstur om ca 3-5 mil på lämplig naturis.

Om isläget omöjliggör en planerad praktiktur kommer nya tillfällen att erbjudas.

Datum, pris & anmälan

 • Teorikvällar tis 5/2 och ons 6/2, kl 19-21.
 • Åkteknik tor 7/2, kl 19.30-21, heldagstur lör 9/2.
 • Max deltagarantal/kurs är 20 personer.
 • För deltagare som är intresserade ordnas en särskild plurrningsövning i slutet av säsongen (frivillig).
 • Kurskostnad:  1.290 kr/kurs. Betalning görs i samband med anmälan till SvD/accent. Kaffe/té och smörgås ingår under teorikvällen.
  OBS! Anmälan görs via www.svd.se/accent
 • Mer information inför kursen kommer i ett mail i början av januari.

 

Säkerhets- och verksamhets-
ansvarig

Jan Ingerlund är ansvarig för Här & nu:s verksamhet. Jan har mångårig erfarenhet som ledare inom långfärdskridsko och friluftsliv. Under de senaste 25 åren har han lett ett stort antal turer och kurser och utbildat nya skridskoledare, både i Sverige och Finland. Vid sidan av skridskoverksamheten arbetar Jan med grupp- och ledarutveckling, bl a som UGL-handledare. Innan dess arbetade han i mer än 15 år som säljare, utbildare, försäljningschef och regionchef i två stora tjänsteföretag. Jan har god erfarenhet av vad som krävs vid personal- och kundaktiviteter för att skapa lyckade arrangemang.

Hyra av utrustning

Cykelstallet/Slipstället hyr ut kompletta utrustningspaket för skridskoåkning. Slipstället finner du på Scheelegatan 15 på Kungsholmen, tel 08-651 00 66. Hos Slipstället kan du också lämna in dina skridskor för slipning och tryggt veta att det blir perfekt gjort.

Ett förslag till utrustningslista hittar du här.

Kontakta oss

Anmälan till kurserna på www.svd.se

Vid frågor når du oss via e-post: info@harochnu.com eller telefon 0708 90 55 00