Aktuella turer

Kommande aktiviteter

 

Lördag 16 februari 2019

Hej!

Minusgrader och klart väder är att vänta under natten till imorgon söndag 17/2. Det kommer att ge njutbar is bl a mellan Kungsängen och Sigtuna. Den sträckan mjuknade i värmen idag, men kan förväntas bli riktigt bra imorgon. En överraskande chans till en skridskotur alltså 🙂 Solen ska lysa, vinden bli svag och plusgraderna bli färre än idag. Det kan med andra ord bli en riktigt fin skridskodag. Turen är öppen för dig som deltar i både Grupp 3 och 4 i årets nybörjarkurs

Så här ser upplägget ut: Samling på pendeltågsstationen Stockholm City kl 08.40. Vi tar pendeltåg nr 43 mot Bålsta, avgår kl 08.46 och kliver av i Kungsängen, ankomst 09.14. Promenad ner till Ryssgraven och därifrån färd till Sigtuna. Från Sigtuna blir det hemfärd med buss till Märsta och pendeln åter till Stockholm. Hemkomst till Stockholm ca kl 15-15.30. Vill du ansluta i Kungsängen så går det bra. Vi kommer att lämna stationen via perrongens södra utgång.

För att åka med imorgon behöver du ryggsäck med midjerem, fullt ombyte vattentätt packat, isdubbar, ispik och extrastav, alternativt två stavar, helst räddningslina, matsäck och termos med varm dryck, extra vätska (vatten), sittunderlag och gärna en rastjacka. Se gärna utrustningslistan från kursen för mer tips. OBS! En hjälm är bra!

Passa på att hänga med imorgon. Det har överraskande alla möjligheter att bli en fin dag. När tillfälle bjuds härnäst är osäkert som läget är just nu.
OBS! Du behöver inte meddela att du kommer, eller om du inte kommer - det är bara att ansluta.
Välkommen imorgon!

Hälsar Janne

Finns åkbara isar så ser planen ut så här för kommande turer:

Dagsturer "Nybörjarkursen": sön 24/2, lör 2/3, sön 10/3, samt evt den 31/3.

Dagsturer "Påbyggnadskursen": lör 23/2, sön 3/3, lör 9/3, samt evt lör 30/3.

OBS! Information om var, när och hur kommer på denna plats senast kl 19 dagen före respektive tur. Förhoppningsvis ska några av ovanstående dagar bjuda på fina isar. Skulle det inte synka med dina möjligheter att delta så har du turen till godo till nästa vinter.

 

 

 

 

 

 

Färdrapport