Aktuella turer

Kommande aktiviteter

 

Torsdag 27 april, 2017

Nu har skridskorna förpassats till kylskåpet och kajaksäsongen redan börjat.

Den 1 maj planerar jag en dagstur i kajaken och du som tidigare har gått min kajakkurs eller annars har egen god paddelvana är välkommen att hänga med. Startpunkt blir Klintsundet vid Östra Lagna, Ljusterö, alternativt Hemvikens Kajak, strax bredvid. Vi väljer Hemviken om någon deltagare har behov av att hyra kajak. Tanken är att göra en tur och titta på alfågel och ejder som brukar samlas på yttre delarna av Gälnan så här års. Troligt mål för dagen blir Hallonstenarna för en lunchpaus och sedan retur till Klintsundet/Hemviken. Slå en pling på 0708 90 55 00 om du är intresserad av att hänga med så tar vi tider och detaljer på telefon. Ingen avgift för turen.

Den 26-27/5 planerar jag i samspel med Friskis & Svettis Åkersberga för en kajakhelg vid Arholma. Startplats blir Gräddö på Rådmansö där möjlighet finns att hyra kajak. Vi paddlar till Arholma och övernattar på Arholma Nord. I arrangemanget ingår boende i flerbäddsrum, 3-rätters middag och frukost. Pris 1.100 kr. Eventuell kajakhyra tillkommer. Du svarar själv för lunch båda dagarna, samt resan till och från Gräddö. För anmälan och mer information ring 0708 90 55 00 eller maila till info@harochnu.com. Mer information om tider och planer, mm ges i samband med anmälan. I händelse av hård vind/dåligt väder kan turen komma att ställas in.

I augusti blir det en ny omgång nybörjarkurser i havskajak i samarbete med SvD. Du hittar information om kursen här på hemsidan om du klickar på "Friluftskurser" och sedan vidare på "SvD accent-kurser i havskajak". Annonser kommer under maj i SvD och anmälan görs via www.svd.se/accent. Varmt välkommen att anmäla dig! Det brukar bli en kul och bra kurs :-)

Den 16-23 september leder jag en kajakresa till Kroatien. Resan arrangeras av Äventyrsresor. Det blir en härlig paddelvecka längs den vackra Dalmatiska kusten med sitt klara turkosblåa vatten. Du hittar information om upplägget och anmälan om du klickar på "Friluftskurser" och sedan vidare på "Havskajak". Du är även välkommen att ringa mig på 0708 90 55 00. Häng med! Det blir en underbar upplevelse och en perfekt avrundning på sommaren.

När sedan hösten börjar gå över i vinter och isarna lägger sig kan du räkna med nya skridskoturer och troligen nya iskurser i januari/februari. Men mer om det i höst.

Ha en härlig vår och en skön sommar. Hoppas att vi ses på sjön!

Varmt välkommen!

Janne

Färdrapport

 

Torsdag 27 april 2017

Den gångna skridskosäsongen bjöd på många fina turer och härliga dagar på isen. Vintern i Stockholmstrakten rivstartade ju redan i november för att sedan komma av sig ett tag. Men från januari och framåt fick vi en hel del fin skridskois. Främst insjöarna la sig med blanka isar som lockade till fina turer. De stora Mälarfjärdarna och skärgården gjorde några "försök" att lägga sig. Bland annat bjöd Baggensfjärden och Värmdö/Ingarö infjärdar på fin is i februari, men kylan var allt för klen för isläggning längre ut i skärgården än på de mest skyddade vattnen. Summerar vi säsongen så blev den ändå en av de bästa på fler år i Stockholmstrakten. Alla planerade turer i samband med årets iskurser kunde genomföras på mestadels riktigt fina isar. Plurrningarna uteblev även denna vinter, men chansen till fina badupplevelser gör sig ju bäst på sommaren :-)

Nu har istället kajaksäsongen inletts och här intill, eller om du klickar på rubriken "Friluftskurser" och vidare på kajaksidorna så hittar du info om sommarens aktiviteter. Har du några frågor är du alltid välkommen att höra av dig på 0708 90 55 00.

Må gott, ha en fin vår och sommar och varmt välkommen till nya aktiviteter!

Hälsar Janne