svd-accent

Kurser
i havskajak

Nybörjarkurser i havskajak

05
I samarbete med Svenska Dagbladet/accent har vi under ett flertal år arrangerat populära nybörjarkurser i havskajak. I nuvarande läge med den pågående Coronapandemin är det tyvärr tveksamt att vi kan göra det i sommar 2020. Kurserna brukar genomföras i mitten av augusti och förbättras det medicinska läget så kan det förhoppningsvis bli möjligt. Besked om detta kommer under maj.

Kurserna består av två kvällar och en heldagstur. Vi använder fina, säkra och lättpaddlade havskajaker. Flytväst samt all nödvändig utrustning finns givetvis på plats. Du behöver inte ha tidigare paddelvana, men vara simkunnig, inte rädd för vatten och ha normal rörlighet och kondition.

Upplägget ser ut så här:

Vi startar med två kvällsträningar vid Brunnsvikens Kanotklubb, i Frescati, mitt i Nationalstadsparken med Brunnsvikens vackra och fridfulla omgivningar. Allt helt nära Stockholms City, väl nåbart med bil, T-bana, SL-buss, cykel eller en kort promenad från Roslagstull. Vi tränar på hur man hanterar kajaken, kliver i och ur, paddlingsteknik, styrtag och stöttningar och du får göra en kamraträddningsövning. Under träningskvällarna paddlar vi på Brunnsviken och gör strandhugg för fika.

Heldagsturen genomförs i norra skärgården med start från ön Fejan utanför Rådmansö. Det blir en rejäl dagstur och tillfälle att känna på hur det är att paddla en lite längre etapp och att välja rastplatser. Vi går igenom vad man behöver ha med sig för en tur och hur kajaken bör packas (utrustning/säkerhet) och grundläggande navigering. Under dagen gör vi paus för lunch, fika och bad, njuter av skärgården och en heldag på vattnet. Till Fejan tar man sig antingen i egen bil eller med SL-buss, samt passbåt från Räfsnäs brygga. Avstånd från Stockholm ca 9 mil, bra vägar (mest tvåfiligt).

Datum, pris & anmälan

  • Kursdatum 2020:

Grupp 1:  /  och / , kl 17.30-21.00. Heldagstur  /

Grupp 2:  /  och  / , kl 17.30-21.00. Heldagstur  /

Grupp 3:  /  och  / , kl 17.30-21.00. Heldagstur  /

Grupp 4:  /  och  / , kl 17.30-21.00. Heldagstur  /

  • Max antal deltagare per kurs: 10 personer
  • Pris: 2.850 kr (inkl moms) Anmälan görs via www.svd.se/accent
  • I priset ingår kajakhyra, paddel, flytväst, instruktion och färdledning
  • Inför kursen får du ett mail med kompletterande information och tips om personlig utrustning att ta med till kurstillfällena
  • Anmälan och betalning via SvD/accent, www.svd.se/accent
  • För mer information skicka ett mail till info@harochnu.com eller ring 0708 90 55 00