Vi erbjuder kurser i iskunskap och långfärdsskridsko

Att glida fram över isarna i orörd och vacker natur är en upplevelse för både kropp och själ som går utanpå det mesta. Skärgården och våra många vackra insjöar erbjuder fantastiska möjligheter till långfärdsskridsko. Och allt helt nära Stockholm - ibland ända in till sta'n. Spänningen och upplevelserna när man tar sig fram över isarna gör att man lätt kopplar bort allt annat. Rörelseglädjen och friheten gör att kroppen känner sig sund. Att ha roligt tillsammans, njuta av lunchen i lä, prata om dagen och fortsättningen på turen skapar en fin samhörighetskänsla.

LÅNGFÄRDS-SKRIDSKO OCH ISKURSER

Kurser

1000-skridsko-3 

I vinter arrangerar vi kurser i långfärdsskridsko och iskunskap i samarbete med SvD accent. Kurserna är öppna för alla.

LÄS MER

Turer

600-skridsko

Under säsongen, i februari/mars, vintern 2020, kommer vi att ordna några dagsturer. Det blir lördagar och/eller söndagar, beroende på isläget. Information om turerna kommer du att hitta under "Friluftskurser/Aktuella turer" här på hemsidan.

Vi letar upp de bästa isarna och matchar det med väder- och vindprognoser. För att följa med bör du ha god åkteknik och orka med en dagstur på mellan 2 till 4 mil. Givetvis behöver du också full utrustning för långfärdsskridsko.

Ett förslag till utrustningslista hittar du här.

Turer: datum, pris & anmälan

 • Kostnad 300 kr
 • Eftersom is är ”färskvara” kommer informationen kort före helgen. Ser möjligheterna goda ut för en tur läggs ett preliminärmeddelande ut på torsdagskvällen före helgen. Definitiva uppgifter om ”var, när och hur” finner du sedan från kl 19.30, dagen före turen, bakom knappen ”Friluftskurser/Aktuella turer” högst upp på hemsidan.
 • Anmäler ditt deltagande gör du på mobiltfn 0708 90 55 00 under kvällen före turen. Välkommen till härliga turer på isarna!

Företags- och konferensaktiviteter

Här & nu genomför skräddarsydda aktiviteter för företag och organisationer. Erfarna ledare med mångårig isvana står beredda att guida dig och dina kamrater på härliga turer i vinter. Du kan välja eller kombinera mellan följande:

 • Hel- och halvdagsturer
 • Nybörjarturer
 • Provapå arrangemang
 • Åkinstruktion
 • Iskurser (fakta runt vinterns kurser hittar längre ned på denna sida)
 • Infoträffar (bildvisning, utrustningstips & isvett)
 • Special: Flerdagsturer, helikopterturer, turer i Finland, etc.
 • Hyra utrustning: Skridskor, kängor, ryggsäck, pik, dubbbar och räddningslina.

Säkerhet, planering och engagemang är hörnstenar för verksamheten.

Säkerhets- och verksamhetsansvarig

Jan Ingerlund är ansvarig för Här & nu:s verksamhet. Jan har mångårig erfarenhet som ledare inom långfärdskridsko, havskajak och friluftsliv. Under de senaste 25 åren har han lett ett stort antal turer och kurser och utbildat nya skridskoledare både i Sverige och Finland. Vid sidan av skridskoverksamheten arbetar Jan med grupp- och ledarutveckling, bl a som UGL-handledare. Innan dess arbetade han i mer än 15 år som säljare, utbildare, försäljningschef och regionchef i två stora tjänsteföretag. Jan har god erfarenhet av vad som krävs vid personal- och kundaktiviteter för att skapa lyckade arrangemang.

Hyra av utrustning

Cykelstallet/Slipstället hyr ut kompletta utrustningspaket för skridskoåkning. Slipstället finner du på Scheelegatan 15 på Kungsholmen, tel 08-651 00 66. Hos Slipstället kan du också lämna in dina skridskor för slipning och tryggt veta att du får ett perfekt jobb.

Vid våra arrangemang tar vi gärna hand om bokning och hämtning av eventuell hyrutrustning.

Kontakta oss

Hör av dig till oss med dina önskemål. Låt oss tillsammans planera för en av vinterns höjdpunkter.

Du når oss via e-post: info@harochnu.com eller telefon 0708 90 55 00