svd-accent

Kurser i iskunskap

Vi erbjuder kurser i iskunskap och långfärdsskridsko

Att glida fram över isarna i orörd och vacker natur är en upplevelse för både kropp och själ som går utanpå det mesta. Skärgården och våra många vackra insjöar erbjuder fantastiska möjligheter till långfärdsskridsko. Och allt helt nära Stockholm - ibland ända in till sta'n. Spänningen och upplevelserna när man tar sig fram över isarna gör att man lätt kopplar bort allt annat. Rörelseglädjen och friheten gör att kroppen känner sig sund. Att ha roligt tillsammans, njuta av lunchen i lä, prata om dagen och fortsättningen på turen skapar en fin samhörighetskänsla.

I vinter, 2021, är iskurserna inställda pga coronapandemin. Smittoläget och de restriktioner som gäller gör de tyvärr omöjliga att genomföra. Vi hoppas kunna erbjuda nya kurser i januari 2022.

Nybörjarkurs - inställd vintern 2021

1000-skridsko-3 

Nybörjarkursen erbjuder två grupper och olika datum, v g se informationsrutan till höger. Kursen är inriktad på att du som deltagare ska komma igång med långfärdsskridsko på ett säkert, trivsamt och effektivt sätt. Den består av en teorikväll, ett träningspass i åkteknik (1,5 timme en kväll) och en heldags praktiktur, normalt ca 1-2,5 mil.

Teorikvällen genomförs hos Alewalds sportaffär på Kungsgatan 32 i Stockholm. På programmet står iskunskap och säkerhet, tips om nödvändig utrustning, åkområden och turarrangörer. Instruktionspasset i åkteknik genomförs på Östermalms IP:s konstfrusna rundbana och heldagsturen arrangeras på bästa tillgängliga naturis vid de aktuella datum. Anmälan görs via www.svd.se/accent.

Om isläget omöjliggör en planerad praktiktur kommer nya tillfällen att erbjudas.

Säkerhets- och verksamhets-
ansvarig

Jan Ingerlund är ansvarig för Här & nu:s verksamhet. Jan har mångårig erfarenhet som ledare inom långfärdskridsko och friluftsliv. Under de senaste 25 åren har han lett ett stort antal turer och kurser och utbildat nya skridskoledare, både i Sverige och Finland. Vid sidan av skridskoverksamheten arbetar Jan med grupp- och ledarutveckling, bl a som UGL-handledare. Innan dess arbetade han i mer än 15 år som säljare, utbildare, försäljningschef och regionchef i två stora tjänsteföretag. Jan har god erfarenhet av vad som krävs vid personal- och kundaktiviteter för att skapa lyckade arrangemang.

Hyra av utrustning

Cykelstallet/Slipstället hyr ut kompletta utrustningspaket för skridskoåkning. Slipstället finner du på Scheelegatan 15 på Kungsholmen, tel 08-651 00 66. Hos Slipstället kan du också lämna in dina skridskor för slipning och tryggt veta att det blir perfekt gjort.

Ett förslag till utrustningslista hittar du här.

Anmälan och kontakt

Anmälan till kurserna på www.svd.se/accent

Vid frågor når du oss via e-post: info@harochnu.com eller telefon 0708 90 55 00

Datum, pris & anmälan - Kurserna inställda vintern 2021

 

  • Så här såg upplägget ut vintern 2020:

 

  • Välj mellan två grupper :
  • Grupp 1 : Teorikväll: tis 21/1, kl 19-21. Åkteknik tor 23/1 kl 19.30-21. Heldagstur Lör 25/1.
  • Grupp 2 : Teorikväll: tis 28/1, kl 19-21. Åkteknik tor 30/1 kl 19.30-21. Heldagstur Lör 1/2.
  • Max deltagarantal/kurs är 25 personer.
  • Kurskostnad:  1.390 kr/kurs. Betalning görs i samband med anmälan till SvD/accent. Kaffe/té och smörgås ingår under teorikvällen.
    OBS! Anmälan görs via www.svd.se/accent
  • Mer information inför kursen kommer i ett mail i början av januari.
1000-skridsko-4