svd-accent

Kurser
i havskajak

Nybörjarkurser i havskajak

05
I samarbete med Svenska Dagbladet/accent har vi under ett flertal år arrangerat populära nybörjarkurser i havskajak. Det nu något ljusare läget i den pågående coronapandemin gör att vi siktar på att genomföra nya kajakkurser i augusti.

Kurserna består av två kvällar och en heldagstur. Vi använder fina, säkra och lättpaddlade havskajaker. Flytväst samt all nödvändig utrustning finns givetvis på plats. Du behöver inte ha tidigare paddelvana, men vara simkunnig, inte rädd för vatten och ha normal rörlighet och kondition.

Upplägget ser ut så här:

Vi startar med två kvällsträningar vid Brunnsvikens Kanotklubb, i Frescati, mitt i Nationalstadsparken med Brunnsvikens vackra och fridfulla omgivningar. Allt helt nära Stockholms City, väl nåbart med bil, T-bana, SL-buss, cykel eller en kort promenad från Roslagstull. Vi tränar på hur man hanterar kajaken, kliver i och ur, paddlingsteknik, styrtag och stöttningar och du får göra en kamraträddningsövning. Under träningskvällarna paddlar vi på Brunnsviken och gör strandhugg för fika.

Heldagsturen genomförs i norra skärgården med start vid Gräddö på Rådmansö. Det blir en rejäl dagstur och tillfälle att känna på hur det är att paddla en lite längre etapp och att välja rastplatser. Vi går igenom vad man behöver ha med sig för en tur och hur kajaken bör packas (utrustning/säkerhet) och grundläggande navigering. Under dagen gör vi paus för lunch, fika och bad, njuter av skärgården och en heldag på vattnet. Till Gräddö tar man sig antingen i egen bil, samåkning brukar kunna ordnas, eller med SL-buss. Avstånd från Stockholm ca 9 mil, bra vägar (mest tvåfiligt).

Datum, pris & anmälan

  • Kursdatum är ännu inte bestämda för 2021, men så här såg det ut 2020:

Grupp 1:   mån 10/8 och ons 12/8, kl 17.30-20.45. Heldagstur  lör 15/8

Grupp 2:  tis 11/8  och  tor 13/8 , kl 17.30-20.45. Heldagstur  sön 16/8

Grupp 3:  mån 24/8  och  ons 26/8 , kl 17.30-20.45. Heldagstur  lör 29/8

Grupp 4:  tis 25/8  och  tor 27/8 , kl 17.30-20.45. Heldagstur  sön 30/8

  • Max antal deltagare per kurs: 10 personer
  • Pris: 2.850 kr (inkl moms) Anmälan görs via www.svd.se/accent
  • I priset ingår kajakhyra, paddel, flytväst, instruktion och färdledning
  • Inför kursen får du ett mail med kompletterande information och tips om personlig utrustning att ta med till kurstillfällena
  • Anmälan och betalning via SvD/accent, www.svd.se/accent
  • För mer information skicka ett mail till info@harochnu.com eller ring 0708 90 55 00